Florence Nightingale Bilim Günleri – I Sağlıkta Bilişim ve Hemşirelik Uygulamalarında Kullanımı

Florence Nightingale Bilim Günleri kapsamında İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Sağlıkta Bilişim ve Hemşirelik Uygulamalarında Kullanımı” konulu program 14 Şubat 2012 tarihinde, İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Perihan Velioğlu Amfisinde yapıldı. Bilimsel toplantı, sağlık bakım hizmetlerini içeren bilgilerin yönetimi, karar verme süreçleri, kontrolü ve analizi için geliştirilen bilişim sistemlerinin kanıta dayalı kullanımına ilişkin bilgileri ve deneyimleri içeriyordu. Florence Nightingale Bilim Günleri’ne sağlık ve hemşirelik bilişiminde uzman Dr. Karen Monsen, Evde Bakım Merkezi Yöneticisi Hemşiresi Jos de Blok, Evde Bakım Derneği Başkanı Mehmet Onarcan, Halk Sağlığı Hemşireliği öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Erdoğan ve Dr. Selda Seçginli konuşmacı olarak katıldı. Konuşmalarda, “Sağlıkta Bilişim, Hemşirelik Uygulamalarında Bilişimin Kullanımı, Dünyada ve Türkiye’de Omaha Sistemi’nin Kullanımı; OHEBİS (Omaha Hemşirelik Bilgi Sistemi): Türkiye Örneği; Hollanda’da Evde Bakım Hizmetlerinin Sunumu ve Türkiye’de Evde Bakım Hizmetleri” ile ilgili konular ele alındı. Program, İstanbul’dan ve Türkiye’nin birçok ilinden başvuran akademisyen ve klinisyen hemşireler, hekimler, evde bakım derneği ve evde bakım merkezleri çalışanları olmak üzere 210 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Afiş,Kayıt ve Program için tıklayınız.